Gode hjelpere skaffet ny målvakt – Follo
Blaz Voncina

Gode hjelpere skaffet ny målvakt

Follo HK har fått ny målvakt. Eksterne aktører gikk inn med lønnsmidler til klubbens nye sisteskanse. Blaz Voncina(29) vil være spilleklar i slutten av oktober.

Voncina kommer til Follo HK fra spanske Huesca. Der har han spilt i den spanske toppserien de tre siste sesongene. I 2010-2011 sesongen han hadde flest redninger blant alle målvakter i Spania. Den økonomiske situasjonen i Spania førte til at klubben sa opp kontrakten til samtlige spillere.

Før sesongene i Spania spilte Voncina E-cup og Champions Leauge med slovenske Kooper og Celje. Han har 10 A-landskamper for Slovenia. Han ble kåret til Slovenias beste målvakt i 2007-2008 sesongen.

-Vi er trygge på at vi får en rutinert og god målvakt. Vi sjekket ham opp prestasjonene hans med mange «kjennere» rundt i Europa. Den svenske målvaktslegenden, Clas Hellgren, mente det ikke var noe å lure på. Han ga Blaz gode skussmål. Det vi så på trening hos oss var også betryggende. Målvakter trenger alltid litt tid før de finner seg til rette, men vi er trygge på at Blaz Voncina blir en forsterkning for oss, forteller Jan-Ivar Lorentzen.

Han er glad for at «gode hjelpere» gikk og dekket lønnen til den nye målvakten. Overgangen hadde ikke vært mulig uten slik hjelp.

-Nå må vi skaffe ham et sted å bo. Hvis noen skulle ha et krypinn til leie er det bare å ta kontakt, avslutter Jan-Ivar.