TUNG SERIESTART – Follo

TUNG SERIESTART

Follo Håndball klarte ikke å overraske i sesongåpningen. Runar var klar favoritt og viste seg som et vesentlig bedre lag i denne kampen. Til pause ledet hjemmelaget 20-15 og sluttresultatet ble hele 40-26.

Det er en spesiell åpning på sesongen for Follo Håndball i år. Det er lagt inn 3 ukers pause etter kampen mot Runar. Deretter venter et meget tøft kampprogram i november. Det har ført til prioritering av fysisk trening lengre frem mot sesongstart. Hvilket samtidig betyr at det er lagt noe mindre vekt på håndballtrening. Hvis planen fungerer skal laget fungere optimalt i oktober og november.

Det blir viktig å få på plass bedre samhandling både i forsvar og i angrep i ukene som kommer. Mot Runar fungerte det rett og slett, punktum. Det tok nesten 10 minutter før Follo laget sitt første spillemål. Da ledet vertene 6-1. Runar fortsatte å dominere og ledet 12-5 etter snaue 20 minutter. Så hadde Follo en god periode og reduserte til 9-12, men nærmere enn det kom man aldri.

Nå må laget stå samlet og jobbe hardt de neste 3 ukene. Da venter Haslum hjemme i FolloTrykk Arena. En kamp Follo i fjor overraskende vant med 2 mål. Det er ikke tvil om at årets lag har potensial til å gjenta bedriften, men da må som sagt laget heve seg flere hakk.

Follo Håndball er avhengig av at de mest sentrale spillerne som Kyrre Vegard Johannesen og Vasja Furlan presterer på et høyt nivå. Kyrre var meget god mot Viking sist, noe mer anonym nå. Vasja har foreløpig ikke prestert på det nivået vi vet han kan. Når Vasja er i form kommer det til å løfte hele laget.

Bestemannspremien gikk til Follos nye venstre bakspiller Stian Gabrielsen. Stian traff godt på skuddforsøkene og endte opp som toppscorer med 6 mål. Alexander Ørjevik Westby leverte også et positivt innhopp og scoret 3 mål i løpet av snaut 10 minutter, mot slutten av første omgang og starten av andre omgang.

Follo Håndball: Bjørn Olav Raasok, Håvard Åsheim, Alexander Ørjevik Westby 3, Kyrre Vegard Johannesen 3, Benjamin Nordby 2, Henrik S. Flack 1, Steffen Berg Løkkebø 2 (2),Vasja Furlan 2, Magnus Jøndal 1, Sander Thorbjørnsen, Stian Gabrielsen 6, Mihael Gorensek 6, Henrik Bielenberg.