Gutter 16 samarbeid – Follo

Gutter 16 samarbeid

Bakgrunn for samarbeid mellom Follo HK, Son, Drøbak/Frogn og Nesodden på G16

Både Drøbak/Frogn og Nesodden (DFI/NHK) sitt lag i gutter 15 serien, har sesongen 2011-12 møtt på meget tøff motstand på Nivå 1 i Regionsserien, og havnet nederst på tabellen. Årsaken er at de lagene de møtte har stor bredde og godt nivå på spillerne, samtidig som de selv hadde tynn bredde på sine spillere. Son HK hadde et lag med relativt bred stall, og har klart seg greit så langt. Neste sesong så det ut til å bli en litt tynnere stall i bredden og toppen til å satse på Bringserien.

For å ha en sjanse til å hevde seg sportslig kommende sesong og for å sikre at flest mulig spillere fortsetter, har styrene i DFI, NHK og SON blitt enige om å samarbeide kommende sesong for å få bred nok stall og løfte det sportslige nivået ytterligere. Den sammenslåtte spillergruppen er kommende sesong påmeldt i gutter 16 klassen med 3 lag. Et lag på nivå 1 i Regionsserien, som også skal forsøke å kvalifisere seg til spill i Bringserien. I tillegg meldes opp 2 lag i Regionsserien på Nivå 2, for å ivareta de spillerne som ikke ønsker å satse det som kreves på Nivå 1 og Bringserien.

Både DFI og NHK har seniorlag på herresiden, som sårt trenger tilførsel av yngre og talentfulle spillere. Av den grunn ønsker begge klubbene å beholde så mange spillere som mulig over 16 år i sine respektive klubber, samtidig som de kan samarbeide i 16 års årgangen, for å kunne hevde seg på nivå 1 og en eventuell deltakelse i Bringserien.

Det er mange regler i Norges håndballforbund som en har måttet ta hensyn til. Basert på disse falt samarbeidsmodellen på Partnerklubbsamarbeid med Follo HK som prestasjonsklubb og Son, DFI og NHK som partnerklubber.

Denne løsningen sikrer at DFI og NHK sine herrelag får tilførsel av nye 16 års spillere, samtidig som spillerne i respektive 16 års lag får god sportslig utvikling. Vi mener den tjener både DFI, SON og NHK og Follo HK på sikt, siden dette sikrer at ”Follo-familien” får med et ekstra lag til kvalifisering til Bringserien, og på Nivå 1 neste sesong. Dette igjen er med å sikre at Follo HK får flere gode spillere som holder et godt nivå til sitt 18 års rekruttlag kommende sesonger.

Med dette samarbeidet vil en få et sterkt godt nivå 1 lag som kan slå de beste men også få gode nivå 2 lag som kan vinne sluttspill. I dag er det ca. 40 spillere til stallen med et stort støtteapparat på plass som arbeider mot samme mål; ”sammen om verdens beste treningsmiljø!” Med flere kompetente trenere med lang fartstid og erfaring, er dette fullt mulig å få til. Målet er å bevare samtlige spillere, uansett nivå og satsning lengst mulig. Klubbene ønsker å gi et best mulig håndballtilbud for flest mulig.

Med flere treninger i uken og kamper i helgene med 40 håndballinteresserte 16 år gamle gutter, er dette forhold vi mener er viktig ungdomsarbeid. Skulle vi i tillegg lykkes med å få noen av våre spillere på utvalgte lag, regionale/nasjonale landslag og til Follo HK sitt Postenligalaget på sikt vil det bli en ekstra fjær i hatten. Klubbene setter på denne måten en ære i å tilby et godt sportslig tilbud lokalt slik talentfulle spillere slipper å pendle langt for å få sine ambisjoner innfridd.

Følg laget på deres egen hjemmeside HER