Alexander tatt ut til junior EM – Follo

Alexander tatt ut til junior EM

Follo Håndballs venstrekant Alexander Ørjevik Westby smiler bredt om dagen. Guttedrømmen om å representere Norge i et mesterskap har gått i oppfyllelse. Han var først tatt ut som reserve, men etter forfall fra Vikings Sturle Erland valgte landslagstrener Vidar Gjesdal å ta med Alexander i troppen. Oppkjøringen til junior EM i Tyrkia startet med treningsleir i Larvik, etterfulgt av turnering i Stockholm.

I turneringen spilte Norge mot våre skandinaviske naboer Danmark, Sverige og Finland. Det endte med 1 seier, 1 uavgjort og 1 tap. Alexander kom ikke på banen mot Danmark og Sverige. Men han fikk spille en drøy omgang mot Finland. Her fikk Alexander vist seg frem som den målmaskinen han er. 6 scoringer (hvorav en av dem var både mottak og skudd i lufta på rushball fra keeper) gjorde han til toppscorer for Norge.

Vi får se om Alexanders evne til å i stort sett alltid score mange mål, holder i forhold til å få sjansen i Tyrkia. Follo Håndball ønsker han uansett lykke til i mesterskapet! Juniorlandslaget resier til Ankare 3. juli og mesterskapet starter to dager senere. Norge spiler mot Tsjekkia, Tyrkia og Spania i den innledende runden. Her kan dere følge med på hvordan det går: http://www.eurohandball.com/ech/20/men/2012/round/1/Final+Tournament