Follo Håndball må spille kvalik – Follo

Follo Håndball må spille kvalik

Det var små marginer når plassene fra 7. til 10. plass i årets Postenliga, skulle fastsettes. Nøtterøy klarte uavgjort mot Herulf og tok dermed 7. plassen. Hadde Nøtterøy tapt ville de blitt nr. 10 og spilt kvalik i steden for Follo. Det er selvsagt surt, men ingenting spillere og trenerapparat kan bruke energi på. Nå gjelder å 100 % fokus på kvalikkampene. Der skal Follo Håndball vise at det er klasseforskjell mellom Postenligaen og 1. divisjon. Kvalikkampene er satt opp 18. – 21. april. Sannsynlig motstander er Falk Horten eller Haugaland.

Kampen mot Sandefjord startet bra. Hjemmelaget tok timeout etter ca 15 min. Da ledet Follo 6-3. Utover i første omgang ble kampen jevn og lagene gikk til pause på stillingen 10-10. I andre omgang skiftet lagene på å ha ledelse. Etter 20 min klarte Follo for første gangen å skaffe seg en tomåls ledelse 19-17. Sandefjord ga imidlertid ikke opp og 7 min før slutt gikk de i ledelsen 20-19. Follo Håndball avsluttet meget bra og hadde full kontroll de siste minuttene. Seier med 3 mål 24-21.

Hva kan Follo Håndball ta med seg videre fra denne kampen? Bjørn Olav Raasok sto hele kampen og viste klar fremgang. Flere redninger enn vi har sett på lenge, bør gjøre noe med selvtilliten. Steffen Berg Løkkebø var banens desidert beste og viser at han kan fungere godt som både bakspiller og kant. Forsvarsmessig gjør vi sjeldent en dårlig kamp. Den tryggheten er godt å ta med seg videre.

Follo Håndball: Bjørn Olav Raasok, Aljosa Cudic, Håvard Åsheim, Kyrre Vegard Johannesen 2 (1), Vasja Furlan 3, Magnus Jøndal 4, Joachim Østerås, Elvijs Borodovskis 2, Benjamin Nordby 3, Martin Haube, Henrik Flack 3, Nicklas Knudsen, Steffen Berg Løkkebø 7 (1).