Surt poengtap mot Runar – Follo

Surt poengtap mot Runar

Var Follo Håndball i stand til å reise seg etter tre strake kamp? Det var spørsmålet før onsdagens kamp mot Runar. Et lag Follo Håndball tapte med 9 mål for på bortebane i høst. Fasitsvaret er ja. Follogutta leverte en solid innsats og imponerte med sterkt forsvarsspill gjennom hele kampen. Sluttresultatet ble 22-22, etter 11-11 til pause.

Runar åpnet best og ledet 3-1 etter noen få minutter.  Resten av omgangen fulgte lagene hverandre tett med kun 1 måls ledelse for det ene eller det andre laget. 3-2-1 forsvaret fungerte godt og Runar hadde problemer med å komme til gode sjanser, selv om de fikk lov til å spille lange angrep av dommerparet. Fremover åpnet Vasja Furlan forrykende med 3 strake scoringer. Mot slutten av omgangen fikk 17 år gamle Henrik Bielenberg prøve seg. Han tok virkelig vare på sjansen med tyo gjennombrudd, med en scoring. Veldig bra Henrik!

Follo håndball åpnet med Bjørn Olav Raasok i mål. Med null redninger etter snaut 10 minutter byttet Jan-Ivar Lorentzen inn Aliosa Cudic i mål. Det viste seg å være et vellykket bytte. Da Bjørn Olav ikke hadde dagen, sto Aliosa fram, med glimrende redninger. I andre omgang fikk vil t o m se noe så sjeldent som scoring av en keeper. Aliosa fintet utspill til kant, så at keeperen var på vei ut og sendte så ballen direkte inn i Runars mål!

I andre omgang åpnet Follo best. De ledet på det meste med 4 mål, 17-13 etter drøyt 43 minutters spill. Med drøye seks minutter igjen av kampen ledet Follo 21-18. Men det holdt dessverre ikke helt inn. Noen dårlige avslutninger ga Runar noen enkle mål. Da var kampen helt jevn, og Runar klarte altså å sette inn siste scoringen bare noen få sekunder før slutt.

Rett etter kampslutt var det mange sterke følelser, både på benken og blant spillerne. Dommerparet kom i fokus, med noen kampavgjørende beslutninger. Follo Håndballs supportere stilte spørsmål ved manglende konsekvent dømming. Et eksempel på det var at Kyrre Vegard Johannesen fikk 2 min for protester, mens Runars Sebastian Lindell slapp unna med sterke protester hvor han blant annet klappet ironisk til dommeravgjørelsen på vei ut av banen. Man stilte seg også ufprstående til at dommeren valgte å stoppe tiden umiddelbart etter Runar scoring med mindre enn 1 1/2 minutt igjebn av kampen.

Totalt sett var dette uansett et langt skritt i riktig retning for Follo Håndball. Med den samme innstillingen vil det helt sikkert bli flere seirer fremover. Neste kamp er lørdag 18. februar borte mot BSK/NIF. Seier der så er sluttspillet nesten sikret. Vi håper at støtten fra supporterne blir like god der som den var i Follotrykk Arena mot Runar.

Målscorere Follo: Elvjis Borodovskis 6, Kyrre Vegard Johannesen 5 (2), Vasja Furlan 4, Steffen Berg Løkkebø 2, Henrik Bielenberg 1, Henrik Sverdrup Flack 1, Magnus Jøndal 1, Joachim Østerås 1, Aliosa Cudic 1.