DEBATT – Follo

DEBATT

Etter at våre beste menn ble sendt hjem fra Serbia har debatten rundt Robert Hedin og herrelandslaget rast i media. Det hele startet nok med at undertegnede lanserte Christian Berge som ny landslagstrener.

I etterkant har de andre trenerne påpekt at det ikke er Hedin de er ute etter, men at vi sammen må bedre rekrutteringen, produktet og til sist landslaget. Jeg har ingen problemer med å stille meg bak det. Hedin har rett i at han har fått til mye. Jeg er enig i at ansettelse av mental trener, fysisk trener og opprettelse av rekruttlandslag har vært bra for sporten vår. Det drukner selvfølgelig i debatten, når jeg sier at jeg vil ha ny trener.  Bakgrunnen for mine uttalelelser har handlet om null kommunikasjon ut til klubbene, ekstrajobben i Aalborg og Norges resultater de siste mesterskapene.

Jeg har bestemt meg for å la dette ligge. Den neste journalisten som ringer får ingen uttalelser om Robert Hedin. Men – jeg har lyst til å fortelle om Henrik Bielenberg. Han spiller i Follo Håndball, bor i Oslo og blir 18 år i 2012. Jeg kunne valgt Alexander Westby, Håvard Åsheim, Petter Hovden eller en av de andre unge talentene. Henrik er nesten tilfeldig valgt, men valgt for å fortelle hvordan våre unge egentlig trener. Stemmer det at det trenes altfor dårlig her hjemme, og mye bedre i alle land?

Henrik Bielenberg bor rett ved Ryenkrysset, hjemme hos mamma og pappa. Hver eneste ukedag står han opp noen minutter før kl. 07.00, for å møte til skolestart på Wang toppidrett kl. 08.00. Mandag, onsdag og fredag starter dagen med trening i Ekeberghallen, eller på Oslo Idrettssenter. Alle tre dager trenes det fa kl. 08.00 til nærmere kl. 10.00. Mandager trener Henrik håndball, mage/rygg og spenst/hurtighet. Onsdager er det fysisk trening med vekter og fredager er det ren håndballtrening. Skoledagen varer til 15.30. Henrik spiser medbrakt og setter seg på toget til FolloTrykk Arena. Der starter treningen med Follo Håndball kl. 17.00 mandag t o m fredag. Skadeforebyggende trening, styrke, kondisjon og håndball blir i relativt store doser delt ut til 17-åringen mellom kl. 17.00 og 20.00. Etter trening hentes han av mor eller far. Når Henrik er tilbake i Ryenkrysset kl. 20.30 og 21.00, gjør han lekser. Ukas siste økt har han ofte lørdag formiddag. Juniorlandslagstreneren vil at han trener styrke tre ganger per uke. Har han ikke fått til det på skole eller i klubb, legger han inn det på lørdager.

Henrik Bielenberg spiller på Follo Håndballs rekruttlag i 2. divisjon og med G18 i SPAR-serien. Noen få ganger har han fått prøve seg på A-laget. I tillegg møter han på regionale landslagssamlinger og på nasjonale samlinger med ungdomslandslaget. En og annen kamp i regionsserien har det også blitt. Ambisjonene er store. Henrik vil bli best mulig. Han forstår det tar tid og jobber tålmodig hver eneste dag. 8-9 økter i uka pluss kamper, blir lagt ned hver uke for å nå målet. OL med Norge i 2016. Eller kanskje VM i 2018. Henrik har 0 – null kroner, for å spille i Follo Håndball. Hvorfor forteller jeg om Henrik Bielenberg? Jo, for å nyansere bildet litt. Vi ønsker å bli bedre. Jeg også ser at mange nasjoner er foran oss. Langt foran. Henrik har fått føle det på kroppen med landskamper for 1994 laget. Men – det er ikke sånn at våre unge menn bare sutrer, ikke trener og kaster bort tid på Facebook.

Hilsen JanIvar.