4 nye poeng – Follo

4 nye poeng

Etter to velfortjente seiere avsluttet vi dagen med pizza og brus, og i skrivende stund ligger alle gutte på sine rom å lader opp til morgendagens kamp.

Fredag kveld bar det av gårde for spillergruppen og trenere til Tiller (utenfor Trondheim) og Rostenhallen for 2. runde i SPAR.  Det var en rolig kvald på hotellet for vi våknet opp til snøvær og -5 grader utenfor hotellrommet. Det var en MEGET opplagt spillergruppe som møttes til frokost og forberedelser til første match litt senere på dagen. I denne runde av SPAR serien møter vi lagene Stord Elite, Nøtterøy og vertsklubben Tiller.

Første kamp lørdag var mot Stord Elite.

Stord Elite – Follo  20 – 35 (11-15)

Dagens første kamp åpnet kontrollert, men med mange brente sjanser i åpningsminuttene. Lagene fulgte hverandre tett de første 20 min av 1. omgang, hvor Follo dra i fra til et pauseresultat 11-15. Vi gikk i garderoben med en overbevisning om at denne kampen hadde vi kontroll og taket på. Det gjaldt bare å sette forsvaret og ikke minst score på alle våre sjanser i angrep. (for disse var det nok av) 2. omgang startet helt etter planen og etter 5 min ledet vi med 7 mål. Forsvaret var til tider som den berømte muren og laget fortsatte med utelling på de fleste sjanser fremover. Etter 15 min var vi oppe i en 12 måls ledelse og fortsatte med vårt god spill ut omgangen, slik at seieren ble på 15 mål.

Nøtterøy – Follo 18 – 27 (9 – 15)

Etter en kort pause med litt mat og avslapping, var det klart for dagens 2. match, denne gangen med Nøtterøy på motsatt banehalvdel.

Selv om Nøtterøy figurerte på sisteplass foran denne runden, var vi alle oppmerksomme på at dette ville bli en tøff kamp. Dette viste seg også å stemme og kampen bar preg av fra start at dette ville bli en slitekamp. Vi gikk raskt opp i en 3 måls ledelse som vi holdt mesteparten av omgangen. Igjen viste det seg at gutta har et ekstra gir på slutten av omgangen og gikk til pause med en 6 måls ledelse.

2. omgang bar preg av nervøsitet og mye rotete spill fra starten og vi slapp Nøtterøy innpå oss til en 3 mål ledelse midtveis i omgangen. Gutta forsto da alvoret og giret nok en gang opp tempoet og sikret en 9 mål seier til slutt.

Dessverre ble det et kraftig overtråkk for Sander som er den lykkelige eier av ett par krykker med ispigger de neste ukene.

Kampen mot Tiller idag, endte med et meget knepent 1 måls tap; 26-27.

Etter runde 2 ligger gutta nå på 3.plass , kun Bodø og Haslum HK er foran med full pott.