Camp Follo – Follo

Camp Follo

12 mil på sykkel, ”farmen”, bakkeløp, svømming i Glomma, kanopadling, terrengløp, klatring og triathlon er historie. Camp Follo trillet i mål søndag ettermiddag etter to døgn i de dype skoger. Og best av alle var målvaktene.Camp Follo ble en skikkelig opptur for den alltid kjempende og positive Bjørn Olav Raasok. I flere år har han båret målvaktslaget fram nesten helt alene. I år var situasjonen snudd på hodet. Nå hadde Raasok med seg en gjeng talentfulle unggutter, og en ny kamerat i Aljosa Cudic. Nå måtte Cudic ut med skade i de edle deler etter et døgn, men målvaktene planla, kjempet og arbeidet hardt hele tiden.

 

Før siste øvelse, triathlon, lå de knepent bak Henrik Flack og bakspillerne. Men mens bakspillerne kom sist etter svømming, løping og sykling, vant målvaktene denne tunge øvelsen. Ingen hadde bedre tid totalt enn Bjørn Olav, Håvard Aasheim, Simen Blokkhus, Victor Ramirez Kristiansen, Aljosa Cudic og inneleide Fredrik Moe.

Jevnheten var målvaktenes styrke. De var naturlig nok gode på bondegården fredag. ”Farmen” øvelsene passet dem godt. Lørdag vant de både klatring og kanopadling. Og til sist var de altså best i triathlon. Totalt fikk de 114 poeng.

 

2. plassen ble delt mellom bakspillerne og de venstre hendte. Begge lag endte på 108 poeng. Bakspillerne ledet konkurransen til langt utpå søndagen, men floppa altså totalt i triathlon. Dette til tross for at unge Kristoffer Jacobsen var klart best til å løpe, og i topp tre på sykkelen. Kristoffer sine 22 minutter på 6 kilometer terrengløp er sterkt av en håndballspiller.

De venstre hendte hadde en strålende kaptein i Martin Haube. Han dro laget i mange av øvelsene. Likevel ble de for lette. Spesielt i styrkeøvelsene kom de venstre hendte til tross. Kanskje ikke så rart da kiloene manglet. Både Elvijs Borodowskis og Joakim Østeraas sto over helgas øvelser.

 

Bak de tre første lagene var det lengre enn langt ned til linjespillerne. Mens målvaktene har hatt positiv utvikling etter endringer i spillerstallen – må vi kunne si det motsatte om linjespillerne. Her var Anders Skiaker Myhra sterkt savnet. Så skal det sies at Benjamin Nordby gjorde så godt han kunne. Han dro laget i mange av øvelsene. I triathlon var han suverent beste utøver. Benjamin fikk også tittelen ”lagets atlet” etter at alle øvelsene var unnagjort.

 

Til sist må det nevnes at gutta også gjennomførte fiskekonkurranse lørdag. Ikke så lett i ei flomstor Glomma. Men – en mann ga aldri opp. Til slutt fikk han fisk. Som Nicklas Knudsen sa det; ”Det måtte en østeuropeer til. Døm fisker jo støtt.”

Så gratulerer til Vasja Furlan med Follo HKs største og eneste mort…