Cup Winners Cup ? – Follo

Cup Winners Cup ?

Både sportslig leder Sixten Kjernli, og assistent trener Erik Andersen – begge fra Elverum – må finne seg i at nå heier de fleste i Follo på Haslum. Forklaringen er enkel; Vinner Haslum serien skal Follo HK ut i Europa neste sesong.

Arild Østeby i Norsk Topphåndball forklarer; Haslum vant cupfinalen. Hvis de vinner serien får de spille kvalifisering til Champions League. Da tilfaller plassen i Cup Winners Cup det laget som tapte cupfinalen – altså Follo HK.

Mye kan bli avgjort førstkommende søndag. Da braker Elverum og Haslum sammen til toppoppgjør foran fullsatte tribuner i Terningen Arena. Med seier til Christian Berges menn vil de være tre poeng foran Haslum når fem kamper gjenstår. Vinner Haslum er de foran med ett pluss innbyrdes oppgjør.

 

Follo-trener Jan-Ivar Lorentzen holder Elverum som knepen favoritt, men håper på Haslum.

Vi hjalp jo oss selv og Haslum med å slå Drammen. Nå forventer vi oss litt tilbake fra Haslum, fleiper han – men frykter Elverum kan bli for sterke. Ja, Haslum har ikke vært helt seg selv etter VM-pausen. De har brent mange sjanser. Det nytter ikke søndag, konkluderer Follo-treneren.

Follo HK har fortsatt en finger med i spillet på hvem som kan bli seriemester. Våre menn møter Elverum borte og Haslum hjemme. Serien kan bli avgjort i siste serierunde i Langhushallen onsdag 6. april. Da avsluttes det hele med reprise på cupfinalen.

 

Daglig leder i Follo HK, Daniel Helland Anderson, svarer både ja og nei når vi spør ham om Follo HK er klare for Europa.

Vi har ikke budsjettert med Europa Cup. Men vi har noen sponsoravtaler som vil gi oss bonus hvis vi kvalifiserer oss. Spill i Europa er spennende sportslig sett men en utfordring økonomisk. Vi sa nei i fjor da vi ble tilbudt en plass. Da var vi ikke direktekvalifisert, og det var ikke så vanskelig å takke nei. Nå kan vi kvalifisere oss selv gjennom cupfinalen vi spilte i desember. I tillegg er Cup Winners Cup den nest viktigste turneringen ute i Europa. Vi skal jobbe hardt for å få til dette hvis Haslum vinner serien, avrunder Daniel Helland Anderson.

(Follo)