G18 vant PWCUP – Follo

G18 vant PWCUP

G18 dro ned til Larvik og Peter Wessel cup med to lag. Dette ble gjort for å gi alle spillerne mye spilltrening. Laget som ble kalt Follo(17), som i utgangspunktet var påmeldt i G17-klassen, men som måtte spille i 18-klassen pga for få lag i 17-klassen, gjorde en god figur i helgen. De fikk hjelp av noe av 18-gutta, og leverte flere gode kamper, bl.a med en veldig sterk seier mot Fram i sluttspillet. Flere av spillerne viste at vi har gutter som også vil bidra til et sterkt 18-lag i Follo også neste sesong.
 
Dessverre endte turneringen i kvartfinalen for dette laget, da begge Follolagene møtte hverandre. Vi lot gutta på begge lag legge opp taktikken selv, for hvordan de ville spille mot hverandre, en utfordring som gutta tok seriøst. Dette er også en del av spillerutviklingen vi trenerne ønsker at gutta skal være bevisste på selv, og derfor var det gledelig at de gjorde denne jobben grundig.
 
18-laget startet litt skrantende mot Fram på lørdag i sin første kamp, men dro i land en 17-16 seier til slutt. Etter den kampen løsnet det litt mer for gutta, og de viste til tider strålende håndball i Framhallen. De endte til slutt som puljevinnere. Som sagt ble det seier i kvartfinalen mot Follo(17), og da ventet Sandar i semifinalen. Et Sandar som mer eller mindre er juniorlaget til Sandefjord. Kampen der startet litt nervøst, og gutta lå under 3-5 tidlig i kampen. Men etter litt justering i forsvar og i hodet, så spilte og kjempet gutta strålende, og vant 16-10.
 
Finalen gikk i Larvik Arena, som ble rigget til for finalespill, og arrangørene lagde en meget fin ramme rundt kampen. Og jeg tror nok at selv om gutta begynner å bli voksne, så var det nok en spesiell opplevelse for dem, med alt som skjer rundt en finale i PW. 
 
Finalen, mot Lillehammer/Faaberg, ble vel aldri så velspilt som vi hadde håpet på, men det ble en skikkelig krigekamp. LFH har et godt, og fysisk bra lag, og vi sleit med skytterne deres i starten. Vi ledet med et mål til pause, emn fikk en meget god start på 2.omgangen, og rykket litt i fra, og kunne kontrollere kampen inn til seier 20-17.
 
Dermed har gutta plassert Follo HK på adelskalenderen i Peter Wessel. Dette høres kanskje ikke noe spesielt ut for mange, men for veldig mange unge håndballspillere, er det utrolig stort å få spille finale i Peter Wessel cup, og når man i tillegg vinner, så føles det deilig når «We are the champions» spilles i hallen når pokalen heves over hodet.
 
I tillegg ble Alexander kåret til finalens beste spiller. Kjella scoret også mange i finalen, og var sikker fra 7-meteren.
 
Takk for en fin helg til alle 20 gutta som var med. Dette er en seier for hele spillergruppa, som trener og står på uke etter uke.
Foto: Østlandsposten