Tapte for sverige – Follo

Tapte for sverige

Vår egen Arya er med på U92 landslaget til EM i Montenegro, her er referat fra første kampen hentet fra NHF.no:

Bittert tap for u-gutta

Det norske ungdomslandslaget (LM92) tapte knepent 21-22 mot Sverige i åpningskampen under EM i Montenegro. Eivind Tangen (bildet) ble norsk toppscorer med seks mål.

Norge åpnet nervøs og kom bakpå med en gang. Sverige gikk tidlig opp i tre-måls ledelse med 4-1. De norske gutta hentet seg inn igjen og lagene fulgte hverandre tett til pause. Lagene gikk i garderoben med ledelse 12-11 til svenskene.

I andre omgang følger lagene hverandre tett. Ingen av lagene klarer å rykke fra før Sverige har en god periode og øker til tremålsledelse 20-17. Norge svarer kjapt og henter seg inn mesterlig. To minutter før slutt er kampen snudd og de norske u-gutta leder plutselig 21-20. Sverige utligner dessverre i neste angrep og når kampen står og vipper så er det Sverige som trekker det lengste strået og vinner åpningskampen med sifrene 21-20.

– Det ble mange utvisninger i kampen, men det var i realiteten ikke noe stygg kamp. Sverige var favoritter før kampen, men jeg føler vi kunne ha tatt de. Det er bittert å stå uten poeng etter denne kampen. Seier hadde vært en fantastisk start for oss, men nå må vi bare nullstille oss og tenke på kampen mot Kroatia fredag, sa trener Vidar Gjesdal etter kampen.
 
Norge møter Kroatia fredag og Polen søndag.
 
– Kroatia blir et tøft lag å møte, men spiller vi opp mot vårt beste så kan vi vinne mot kroatene, sa trener Vidar Gjesdal som sørget for å få med seg kampen mellom Polen og Kroatia for å ta en nærmere titt på motstanderne.

Kampfakta:

Norge-Sverige 21-22 ( 11-12 )
CS Moratcha

Utv: Norge 5x2min og ett rødt kort, Sverige 7x2min.

Toppscorer Sverige: Jim Godtfritson med 8 mål

Målscorere Norge: Eivind Tangen, Fyllingen BK 6; Sturle Erland, Stavanger IF 3; Håkon Følstad, Sverresborg HB 3; Simen Fredriksen, Bækkelaget SPKL 3; Ørjan Gabrielsen, Oppsal IF 3; Henrik Jakobsen, Fjellhammer IL 2; Petter Øverby, Elverum HB 1.

Skrevet av Patric Sten Rowlands
HENTET FRA NORGES HÅNDBALLFORBUND