Godt gammaldags lokaloppgjør – Follo

Godt gammaldags lokaloppgjør

I morgen kveld er det duket for et godt gammaldags lokaloppgjør i Langhushallen. Vi i Follo HK tar i mot Bækkelaget/Nordstrand/Oslo S til kamp i Postenligaen. Selv om navnet tyder på at gjestene sliter en smule med identiteten, har de gjort en god debutsesong på øverste nivå. 10 poeng har de tatt. Åtte av dem på hjemmebane. Det får de være fornøyde med. Vi har ingen planer om å gi dem to poeng i julegave.

 

Lokaloppgjør, det ligger en del forventning i navnet. Her ute i Indre Østfold smalt det skikkelig de gangene vi spilte lokaloppgjør på 80 og 90-tallet. Både Askim, Trøgstad, Skiptvet og Mysen hadde lag i samme divisjon. Jeg har spilt flere av dem med alt fra 400 til 700 tilskuere på tribunen. Vi sloss nesten hver gang. Verst gikk det i Trøgstadhallen midt på 90-tallet. Vi skulle møte Askim. Hallen var stappfull. Med tre sekunder igjen å spille fikk Askim frikast. Trøgstad ledet med ett mål. Vi kastet oss over dem. Det endte i slåsskamp på tørre never. Dagen etter sto det i VG; Texas i Trøgstadhallen. Jeg husker jeg måtte stå frem i lokalavisa og på lokal TV for å be om unnskyldning. Det viktigste var likevel at Trøgstad vant.

 

Sånn er det ikke lenger, og jeg får vel legge til – heldigvis. Nå ser vi derimot en annen utvikling på håndballbanen. En utvikling jeg ikke liker. Enkelte spillere har begynt å ”filme”. Kyrre fikk en utvisning mot Runar fordi en profilert spiller ”latet” som han ble truffet i ansiktet. Det samme skjedde borte mot Bodø. Daniel Øbrink ”kaster” seg ofte på gulvet. I går så jeg det igjen i Bækkelagshallen. En av deres mest rutinerte spillere, han har sågar en lederfunksjon, får seg visst en på nesa i hver eneste kamp jeg ser han spiller. Dette må det bli slutt på. Vi vil ikke ha det. I Follo HK har jeg kommunisert til gutta at det er en atferd vi ikke skal ha. Det er vanskelig for dommerne å ta det. De klarer ikke å se om spilleren virkelig blir truffet eller ikke. Ansvaret må ligge hos spillerne. De skal ikke filme. Vi ønsker ikke å se ut som fotballspillere. Så får dommerne merke seg de som til stadighet kaster hodet bakover, holder seg til munn og ser fortvilet på dommeren uten at det kommer en dråpe blod.

 

Jeg håper det smeller skikkelig i Langhushallen i morra kveld. Torsdag kveld også forresten. På to dager kan du nemlig få med deg to lokaloppgjør. Det første er det viktigste. Slår vi Bækkelaget får vi tre poengs luke på dem. Vi vil stå med 13 poeng til jul. Bare to mindre enn vi tok hele forrige sesong. Det ville vært flott. Torsdag er det 2. divisjonskamp mot Kolbotn. Ikke noe lite lokaloppgjør det heller. Vi vil holde dem bak oss på tabellen, selv om jeg håper de i fremtiden kan bli Follo HKs venner.

Legg vekk handlelista! La gløgg og pepperkaker vente. Kom deg på kamp! Disse lokaloppgjørene bør du ikke gå glipp av!

 

Jan-Ivar

 

2009-12-15