Jan Ivars ord før kampen – Follo

Jan Ivars ord før kampen

Tilbake til start

 

Etter en elendig kamp i Bodø forrige onsdag er gutta og jeg tilbake på start. Det irriterer meg at vi et sted på veien har glemt å være ydmyke, jobbe knallhardt og ta alle motstandere på alvor. Medaljeplass til jul, ble det hvisket i korridorene på Langhus. Jeg var dessverre en av dem som hvisket.

 

Da må jeg minne dere og meg selv på utgangspunktet; Vi spilte kvalifisering for å klare oss i våres. Denne sesongen skulle vi ta ett steg videre. Målet var sluttspillplass. For å klare det trenger vi 18 poeng. Da må først og fremst hjemmekampene vinnes. Og når det er sagt, Bodø-kampen til tross, så er vi faktisk i rute. Vi har spilt tre hjemme og tre borte. Vi står med seks poeng – helt etter skjema.

Så får jeg bite i meg at også jeg ble revet med av entusiasmen etter den gode sesongstarten. Heretter skal jeg holde fokus på målsettingen. I helga fikk jeg tekstmelding fra Brilleland på Ski Storsenter: ”Kjære kunde! Brillene dine er nå klare for avhenting”. Mine første briller! Kanskje det hjelper?

Stord kommer til Langhushallen i morgen med en fantastisk uke bak seg. Forrige søndag slo de Drammen i Drammenshallen. Onsdag banket de et toppet Elverum hjemme på Stord. Nå sist valset de over Drammen i returoppgjøret i Europa cupen. Det er med andre ord en formidabel oppgave som venter oss i morra ettermiddag. Ja, du leste riktig – ettermiddag. Kampen er flyttet frem til 17.45 slik at Stord skal rekke flyet hjem igjen. Vi kunne sagt nei, men da måtte de ha kjørt privatbiler frem og tilbake. Vi ville være sportslige å spare dem for det.

Som tidligere nevnt er det først og fremst hjemmekampene som må vinnes. Da er vi avhengige av at også du rekker kampen. Den utrolige støtten vi opplever i Langhushallen er det som skal for at vi klarer sesongens målsetting.

 

Ute på banen skal vi satse alt på et kort, tempo. Stord har godt voksne spillere, og fart er ikke deres beste side. I tillegg tror jeg de kan være slitne etter en tøff uke. Vi skal løpe, løpe og løpe. Det blir litt som Henrik Ibsen skrev i Brandt; ”Alt eller ingenting”.

Poesi kan brukes til så mangt. Både i livet generelt og på håndballbanen. Et av Ibsens mest kjente sitater kommer fra nettopp Brandt. Jeg skal sitere det for gutta i garderoben onsdag.

Du har kommet på det alt? Hvis ikke – så lyder det sånn;

 

”Det du gjør, gjør det fullt og helt – ikke stykkevis og delt”.

 

Jan-Ivar