Follo besto generalprøven – nå kommer Nøtterøy! – Follo

Follo besto generalprøven – nå kommer Nøtterøy!

Etter en svært kontrollert seier mot et svært svekket Herulf kommer et formsterkt Nøtterøy til Stil Arena på søndag.

Nøtterøy har spilt åtte kamper (6-0-2) og med 12 poeng innehar laget 2.plass på tabellen. De siste fire kampene har alle endt med seire over Stavanger (+2), Herulf (+3) Kristiansand (+3) og Falk Horten (+1). Tapene har kommet mot Fold og Viking TIF.

Follo overtok tabelltoppen etter seieren mot Herulf, dog med en kamp mer spilt enn de nærmeste på tabellen. Follo Media har tatt en prat med Robert Hedin og Mats Julius Haakenstad før kampen.

Robert, med åtte kamper unnagjort har dere vist god form i det siste med fire seire på rad, og dere henger godt med i opprykkskampen. Hvordan vil du oppsummere seriespillet så langt? – Vi er godt fornøyd med poengene så langt, men prestasjonene har variert. Vi har mange nye og unge spillere, snittalder rundt 21 år. Vi er fornøyd med starten. Fold matchen burde vi vunnet (tap med 1), Viking TIF matchen er det bare å glemme, vi kom helt feil inn i den.

Follo slo Herulf med 14 borte, dere med 3, hva tenker om styrkeforholdet mellom lagene nå? – Vi var dårlig ute mot Herulf, vi lå under lenge, og skal være glade for at vi snudde det og vant. Follo har det klart beste lag i hele serien med rutinerte folk på viktige plasser, målvakt Andreas, Martin, Lucas og Anders på linjen er sterke. Men det betyr ikke at vi taper. Follo har også vist at de kan få det tøft i flere matcher. Alle fire i toppen kan slå alle, men også tape for andre. Gøy i serien i år, mange jevne og gode kamper.

Du så også Falk – Follo, hva tenker du foran kampen mot Follo i Stil Arena? – Falk er ingen lett motstander. Vi lå under med 2-11 mot Falk og vinner med 1 til slutt. Jeg vet hva vi skal gjøre, men jeg det sier jeg ikke det nå :-). Utfordringen blir å gjennomføre taktikken …

Dere har hatt noen skader i laget, er alle aktuelle klare til kamp på søndag? – Absolutt alle er klare for første gang i serien. Kan nevne at venstreback Örn Östenberg, som har vært uke hele 12 uker på grunn av en lårhøne, har trent hele denne uken og spiller til helgen. Linjespiller Simon Falanius, som har vært borte i ti uker, har nå trent i to uker og er også er klar for Follo kampen.

Er det noe annet du vil tillegge, Robert? – Vi gleder oss til å komme til Stil Arena og ser frem mot en spennende match.

Mats, Follo fikk lett spill i Moss, nå venter noe helt annet. Nøtterøy har vist solid form i det siste, og de er ubeseiret på de siste fire kampene. Follo har to seire og to tap på sine fire siste. Hvordan vurderer du styrkeforholdet mellom lagene akkurat nå? – Vi har vært litt for ustabile for egen smak dessverre. Nøtterøy har vist en veldig god form og det vil bli en veldig tøff kamp. Jeg tror styrkeforholdet mellom oss er ganske likt i fulle staller så er vi litt redusert da med dagens skadesituasjon.

Nøtterøy har gode spillere på alle plasser, er det noen dere er spesielt oppmerksomme på? – Nøtterøy har blitt godt forsterket på alle plasser og har mange gode spillere. Det er vel spesielt Kennie Boysen, en rutinert spiller som kan skape utfordringer for alle lag.

Hva må klaffe for at Follo tar to poeng på søndag? – Vi må få hull på deres forsvarsspill. De har store fysiske spillere og gode målvakter. Får vi fortsatt forsvars-/målvaktsspillet vårt og løpt gjør vi det lettere for oss.

Noe annet du vil tillegge, Mats? – Ikke annet enn at vi gleder oss til kamp og vi håper alle tar vare på hverandre i disse dager. Så sees vi snart i Stil Arena igjen!

Follo Media takker for praten, ønsker begge lag god kamp og ser frem til søndagens storoppgjør i 1.divisjon, og ikke minst for å se Dragan Kondic tilbake i Stil Arena igjen.

PS: Kampen spilles uten publikum grunnet lokale restriksjoner. Vi håper derfor at dere som ser kampen er villig til å løse en virtuell billett, gjerne med en luftvaffel til kr. 50.- Kampen sendes på direktesport.no eller Østlandets Blad. Vipps Follo Håndballklubb kr. 50.- #100317

Dragan Kondic kommer på besøk når Nøtterøy gjester Stil Arena på søndag.