Det er duket for toppoppgjør i 1.divisjon på torsdag! – Follo
Kasper Lothe - Foto: Tor Solstad

Det er duket for toppoppgjør i 1.divisjon på torsdag!

Det er duket for toppoppgjør i 1.divisjon på torsdag – Follo møter Fold.

Fold har spilt fem kamper, har syv poeng og ligger på 3.plass på tabellen. Formkurven peker rett oppover nå. Laget startet med 5-målstap borte mot Viking TIF og deretter uavgjort mot Falk, etter å ha ledet med fem mål ved pause. De tre siste kampene har alle endt med seier. Det begynte med en knallsterk 1-målsseier borte mot Nøtterøy som ble fulgt opp med 8-målsseier hjemme over Herulf og nå sist 4 plussmål i bortekampen mot Stavanger.

Nå venter tabelltopp Follo. Follo er ubeseiret i serien og leder med ni poeng på fem kamper. Laget har startet serien meget bra med fire seire mot Kristiansand, Charlottenlund, Oslo Studentene og Vikhammer før laget på søndag berget ett poeng i siste sekund hjemme mot Sandnes.

Nå venter en vrien motstander i Rykkinhallen torsdag kl 1800.

Follo Media har tatt en prat med Mads Fjelddalen og Mats Julius Haakenstad før kampen.

Ja Mads, dere ser ut til å ha blitt skikkelig varme i trøya nå, hvordan vil du oppsummere seriespillet så langt? -Jeg synes vi har fått en fin start. Vi visste vi hadde tre tøffe kamper til å begynne med, og å stå igjen med syv poeng på fem er en godkjent poengfangst. Først og fremst synes jeg forsvars- og keeperspillet vårt har blitt bedre og bedre, offensivt har vi hele tiden scoret nok mål. Så fortsetter vi den trenden blir dette bra.

Hva tenker du foran kampen mot Follo? -Follo er i mine øyne favoritter til direkte opprykk sammen med KRS. De har vel også svingt litt, som i bortekampen mot Charlottenlund og nå sist mot Sandnes. Men det er et godt besatt lag på alle posisjoner. Så blir det spennende å se hvordan lagene står til hverandre.

Har dere fullt lag på søndag, eller er noen usikre eller ute med skade? –Akkurat nå har vi alle friske. Men i disse covid-tider tør jeg ikke spå noe som helst, det går knapt en uke uten at vi må ta en til to spillere ut av trening i påvente av test, heldigvis har alle testet negativt så langt. Men, mandag formiddag ser det altså bra ut.

Noe annet du vil tillegge, Mads? -Ikke annet enn at jeg gleder meg, og forventer en god og morsom håndballkamp.

Mats Julius, Follo er ubeseiret i serien så langt – men laget fikk en skikkelig vekker på søndag. På torsdag venter et Fold lag som virkelig har fått opp dampen … Hva vet du om «nye» Fold? – Vet at «nye Fold» har ett godt lag som varierer i type forsvar og angrepsspill. De har fortsatt en del igjen fra i fjor (bl.a. sine toppskårere Anders og Jørgen Jansrud) og har vist seg som ett av de sterkere lagene i 1.div.

2.omgangen på søndag viste at Follo evnet å heve seg, men mot Fold holder det ikke med en god omgang. Hvordan blir inngangen til Fold matchen? I 2.omgangen ser vi i hvert fall mer ut som ett lag og ikke som syv enkeltspillere på banen. Inngangen nå mot Fold blir å skulle «reise kjerringa». Vi er ikke fornøyd med prestasjonen hjemme mot Sandnes men vi må også gi Sandnes honnør for kampen de spiller. De er gode i duellspillet og sitt forsvarsarbeid. Men vår innstilling er videre at vi må heve oss i alle ledd. Treningene frem mot kamp skal vise at vi ikke er fornøyd med innstilling og prestasjon. For vi er veldig klar på at det er ett veldig godt lag vi møter på torsdag.

Har dere alle aktuelle spilleklare – eller er noen fortsatt usikre eller ute med skade? -Erlend Tytingvåg er jo som man så i går helt tilbake. Ellers fikk vi en kjedelig nyhet på Marius Halvorsen er ute lengre enn antatt og må nok vente ca 3 måneder før han er tilbake. Så starter Tobias Skonnord Hansen forsiktig med trening igjen denne uken. Ellers ikke noe nytt å melde.

Noe annet du vil tillegge, Mats? – Vi er klare for å heve oss og ta det ut mot Fold. Håper flere tar den korte turen til Rykkinn for å se oss sette en ny standard!

Follo Media takker for praten, ønsker begge lag god kamp og ser frem til at Follo hever seg på torsdag.

https://follohk.no/2020/10/17/jubileumslotteriet-2020/