Ikke bra nok til en finale – Follo
Oskar Olafsson, Follo HK

Ikke bra nok til en finale

Det ble bare nesten for juniorgutta til Follo som tok imot Elverum i semfinalen i NM G20. En knallstart med godt forsvarsspill og målvaktsspill resulterte i en 4-0 ledelse. Etter 14 minutter spill var stillingen 9-4 til Follo.

Elverum tok deretter en timeout som så ut til å hjelpe. For når det var blåst for 30 minutter var stillingen 13-12 til Follo. Andre omgang startet tett og lagene fulgte hverandre de første 10 minuttene. Så endte en situasjon med at Benjamin Herseth måtte sette seg med 2 min for en for tøff takling og Elverums Mishels Liaba fikk direkte rødt kort for hevnaksjon i etterkant.

Da våknet Elverum for ekte og endte raskt opp i en 19-24 ledelse med 8 minutter igjen. Unggutta til Follo nærmet seg mot slutten og var nede på 2 mål ett minutt før slutt men det ville seg ikke. Follo tapte til slutt 26-29 og drømmen om en finale i spektrum var over for denne gang.

Dette sier Lars Olsen:

«– Vi kommer godt i gang og er kollektive og skjerpet. Så blir vi litt feige etter at vi treffer stang ut noen ganger. Mot et så godt lag som Elverum smeller det bakover med en gang.

– Vi skal ikke slippe inn del av målene. Vi stopper noe av det vi ikke skal ta, men så stopper vi ikke de vi skal ta. Da sprer frustrasjonen seg i spillegruppen. Det er ikke godt nok forsvarspill og heller ikke godt nok målvaktsspill, mener treneren.

– Vi er veldig, veldig skuffet, men vi er så gode som det vi presterer og i dag var det ikke godt nok, sier Lars Olsen.» (hentet fra Oblad.no).