Kokkekamp A-laget konkurrerte i kokkelering

Skrevet av NTH

Torsdag kveld dro 16 av A-lagets spillere til Etterstad VGS for å ha en anderledes treningsøkt.
Denne kvelden  skulle gutta deles i lag og lage en 3 retters middag som skulle serveres damene og noen fra støtteapparat.

På Etterstad blir gutta tatt imot av Carina, en av de ansatte på skolen som skulle bistå og hjelpe gutta under kokkeleringen på et kjempekjøkken.
3 retters som skulle var Scampi til forrett, kylling risotto til hovedrett og appelsinmousse til dessert.

Gutta ble delt i 4 lag:

Lag 1: Lars Sterri, Nicklas Knudsen, Elvijs Borodovskis og Magnus Jøndal
Nicklas jobbet veldig konsentrert og målbevist og viste han gjorde – overraskende, det samme kan sies om Lars. Elvijs litt mere tvilsom eller han lot Nicklas og Lars ta styringen, mens Magnus J nok hadde sultet foran brødboksen….. Elvijs hadde den beste stilen og holdningen når han serverte, et utmerket kelner emne. Lars viste litt interiør kunsskaper når han dekket bordet eller kanskje det var damene som tipset ham…?

Lag 2 : Alexander Westby, Emil Vindheim, Philip Åkesson og Bjørn Olav Raasok
Jeg får henge meg på Jan Ivar og Erik som sa under cupfinalefesten på Krydder; Bjørn Olav er et godt valg ! Ikke bare er han godt trent, er odelsgutt, har penger, er kjekk og utrolig hyggelig, men han kan jaggu trylle frem mat på en overbevisende måte også ! Jenter våkn opp !!!
Philip, som vanlig hersjet han med de to yngste på laget, Alexander og Emil som var mere bud og kanskje litt lærling.

Lag 3 : Anders Myhra, Joachim Østerås, Steffen Berg Løkkebø og Martin Juul
Anders og Joachim jobbet fokusert og målbevist og hadde tydelig vært på et kjøkken før. Martin J var nok mere tvilsom, men lot Anders og Joachim ta styringen. Steffen derimot var mer på linje med Magnus J, helt «lost» på kjøkkenet….

Lag 4 : Kyrre Johannesen, Henrik Flack, Vasja Furland og Martin Haube.
Kyrre tok styringen sammen med Henrik og ga ordre i øst og vest til Vasja og Martin H. Martin H jobbet mere som bud enn som kokk og Vasja tok det hele med ro og lot seg kommandere.

Og la det være sagt med en gang, noen av gutta imponerte voldsomt og noen kunne nok ha sultet foran brødboksen…..

Det var stoooore forskjeller på kunskapene gutta hadde om kunsten å lage mat, en kunne ikke piske krem mens en annen skjærte og hakket og danderte til den store gullmedalje. Damene som var der, kan nok forlange mere hjelp på kjøkkenet hjemme etter dette og damer; gutta er kanskje ikke like flinke til å rydde opp mens de lager mat som dere, men bare vær litt tålmodig så gjør de det når maten er ferdig og fortært – VÆR LITT TÅLMODIG !

Maten smakte aldeles fortreffelig og vi kommer gjerne tilbake til Carina på Etterstad VGS !

Undertegnede ble utpekt som dommer av Erik Andersen og delte konkuransen inn i 5 kategorier som tallte like mye:
1. Kjøkken
2. Dekke bord
3. Forrett
4. Hovedrett
5. Dessert

Maten og bordene ble bedømt ut fra utseende og kjøkkentjenesten utfra utførelse.

Lag 2 var best i kategoriene; kjøkken, hovedrett og dessert, lag 4 var best i kategori; forrett, mens lag 1 var best i kategorien dekke bord.

Totalt var det LAG 2 med Bjørn Olav, Philip, Alexander og Emil som gikk av med seieren i kokkekampen og som ifølge Erik har vunnet 1 ukes jobb som sosialarbeider ved Etterstad VGS.
Vi gratulerer lag 2 med seieren og ønsker de lykke til som sosialarbeidere !
Erik vil komme tilbake til dere med datoer dere skal møte opp.

Vi takker Carina og Etterstad VGS som stillte opp for oss denne kvelden – takk til dere !

Svært slideshow av guttas kokkelering ligger nå ute under «Bilder» – ENJOY.

Knut Wefring